background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Soep van pompoen-aardpeer met pesto en een citroen crostini

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.

Hoe leuk om je soep niet in een kom te serveren maar in een uitgeholde pompoen. Dat heeft Jadis van The Lemon Kitchen met deze pompoen-aardpeer soep gedaan. Naast een gezond recept ook een leuk recept om te maken als je eters krijgt.

Jadis Schreuder
  • Tijd: 45 min
  • Bereiden: 30 min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.
pompoen-aardpeer soep met pesto en citroen crostini

Ingrediënten

Soep van pompoen-aardpeer met pesto en een citroen crostini

  • 3 kleine ronde biologische pompoenen
  • 5-6 aardperen
  • 0,75 liter biologische groente bouillon
  • 1 biologische citroen (sap & zeste)
  • een stukje geraspte verse gember 
  • 1 stokbrood (zuurdesem is het lekkerste)
  • 1 knoflookteen
  • 4 eetlepels pesto
  • créme fraîche
  • Herbamare® Original kruidenzout
  • peper
  • 1 takje verse basilicum kruiden

Hoe maak je de Soep van pompoen-aardpeer met pesto en een citroen crostini?

1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius - grill stand.

2.Was en snijd 1 pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen vervolgens in gelijke blokken van ongeveer 1 bij 1 centimeter en leg deze in een ovenschaal. Let op: je hoeft de pompoen niet eerst te schillen.

3.Schil de aardpeertjes en snijd in gelijke stukken. Leg ze bij de pompoen op de ovenschaal.

4. Was de andere 2 pompoenen en leg ze in hun geheel op bakpapier en sprenkel er olijfolie overheen en strooi er peper en Herbamare Kruidenzout over. Leg deze ook in de ovenschaal.

5.Leg tot slot in de ovenschaal een hele knoflookteen (met schil) erbij. Hussel het geheel door elkaar. Zet nu de hele pompenen, stukjes pompoen, aardpeer en knoflook voor 30 minuten in de oven.

6.Haal de ovenschaal uit de oven. Snijd vervolgens het kapje van de 2 hele pompoenen en lepel ze uit. Gooi de pompoenpitten weg en doe het vruchtvlees in een soeppan. Rasp vervolgens de gember er overheen.

7.Zet de soeppan met wat olie op middelhoog vuur en voeg de ovengroente (pompoen en aardpeer) toe. Druk de gepofte knoflookteen uit en voeg deze ook toe. Breng met Herbamare kruidenzout, peper het geheel op smaak.Tot slot schenk je er de groentebouillon bij en laat je alles 15 minuten pruttelen.

8.Snijd terwijl je soep staat te pruttelen het stokbrood in dunne pakken. Smeer ze in met olijfolie en besprenkel er citroenzeste overheen. Leg ze ongeveer 8 minuten in de oven (200 graden). Haal ze eruit als ze goudbruin zijn.

9.Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de soep. gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken. Vul de twee uitgeholde pompoenen met de soep. Doe er een klontje crème fraîche in en wat pesto voor de smaak! En strooi wat verse basilicum kruiden erover voor een overheerlijke smaak.

Tip: vleugje rode peper *Voeg dit naar smaak toe.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >