background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Eiwitten uit de vis, vezels uit de bonen en vitaminen en ijzer uit de spinazie - een geweldige smaak! Dit is een winnaar!

Kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree
  • Tijd: 5 min
  • Bereiden: 30 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree

Ingrediënten

Kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree

  • 4 niet-gerookte kabeljauwfilets
  • 4 eetlepels rode pesto uit de supermarkt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 x 410 gram witte bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 knoflookteentjes, geschild en geplet
  • 8 gepekelde kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 750 gram spinazie, gewassen
  • 2 citroenen, in schijfjes gesneden
  • Herbamare® kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree?

1. Verwarm de grill voor tot deze middelwarm is.

2. Schik de kabeljauwfilets op een bakplaat die onder de grill past.

3. Bestrijk alle kabeljauwfilets met 1 eetlepel rode pesto en grill ze 10-15 minuten tot het vlees niet meer doorzichtig en net gaar is.

4. Ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur verhitten en de uitgelekte witte bonen en knoflook toevoegen. 10 minuten bakken, af en toe roeren, en de bonen lichtjes met een vork aanstampen. Je streeft niet naar een gladde puree, maar eerder naar een consistentie van gebroken boontjes! Voeg nog even de kappertjes toe.

5. Ongeveer 2 minuten voor opdienen de gewassen spinazie in de pan toevoegen en deze laten slinken. Schep de witte bonen-puree op de warme borden en leg hier de kabeljauw en het overblijvende vocht op.

6. Serveer met een beetje citroen over elke visfilet en veel vers gemalen zwarte peper.

 

Lees ook het blog van Charlie: Ik was een ouwe snoeperd!

Ik heb wat snoep gegeten in mijn leven. Als kind maar ook als puber en volwassene. Heerlijk samen met mijn zus aan de bananenschuimpjes. Met broer en zus op de achterbank van de auto van mijn ouders, smikkelen van Engelse drop die je zo heerlijk uit elkaar kunt halen (en dan weer kleurrijk kunt samen kneden) voordat je het opeet. De dropdelen bewaarde ik dan voor het laatst. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die heerlijke zoetzure hartjes met spreuken erop, de zakken met spekjes en marsh mellows, de zure matten en spekblokken. Om nog maar niet te spreken over de bergen drop die ik in mijn leven verorberd heb waarover ik altijd gekscherend zei “Ik ben een drop verslaafde”. Maar ook toetjes na het eten waren wel aan mij besteed, net als taarten waarvan vooral zo’n mierzoete hazelnoot-schuimtaart favoriet was. Lees verder!

 Bron van gezondheid

  • rijk aan gezonde omega-3-vetzuren
  • goede bron van eiwitten
  • rijk aan B-vitaminen (B12 en B6)
Kabeljauw met pestotopping en witte bonen-puree

Sally Bee schrijft heerlijke en goed uitvoerbare recepten, waarvan ze samen met haar hele gezin geniet.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker | 2 januari 2017

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker B. | 29 december 2016

Algehele tevredenheid

7

Bezoeker M. | 25 november 2016

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >