background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Vegetarische hamburger van pompoen en shiitake

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Een lekker alternatief voor een vlees-hamburger. De shiitake in de burger geven hem toch een hartige tint, een smaak die je in vegetarische producten vaak mist. Bijkomend voordeel voor moeilijke eters of kinderen die geen pompoen of shiitake lusten: de groente is minder zichtbaar en toch aanwezig!

Lili Genee
  • Tijd: 20 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Vegetarische hamburger van pompoen en shiitake

Ingrediënten

Vegetarische hamburgers van pompoen en shiitake

  • 225 gram pompoen
  • 100 gram shiitake paddenstoelen
  • 400 gram kerstomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram witte bonen uit pot
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ komkommer
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel rotikruiden
  • (kalium)zout of kruidenmix naar smaak
  • 2 eetlepels ghee (of olijfolie)
  • 4 sneetjes volkoren desembrood
  • kiemgroenten

Tips

  • Serveer er een frisse salade en bijvoorbeeld wat geroosterde zoete aardappels bij
  • Geen rotikruiden in huis? Maak dan je eigen mix met kardemom, kurkuma, peper, koriander, komijn en fenegriek
  • Voeg kruiden naar smaak toe en kies eens voor gejodeerd kaliumzout. Die smaak is even wennen, maar het is wel een stuk gezonder dan gewoon zout. Voor meer informatie over zout (natrium en kalium), zie pagina 122 van het boek 'Vullen of Voeden', vernieuwde editie 2017.

Hoe maak je vegetarische hamburgers?

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snijd de pompoen in blokjes en shiitake in kleine stukjes.

3. Leg de tomaatjes in een grote ovenschaal.

4. Meng de pompoen en shiitake met de olijfolie en leg ze naast de tomaatjes in de ovenschaal.

5. Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.

6. Snipper ondertussen de uien en knoflook fijn en snijd de komkommer in plakjes.

7. Meng de bonen met de pompoen en de shiitake (houd de tomaat apart) en prak fijn met een vork of een stamper.

8. Meng de ui, knoflook, rotikruiden en havermout erdoor en breng op smaak met kaliumzout of een kruidenmix (bijvoorbeeld herbamare).

9. Vorm vier hamburgers van het mengsel.

10. Smelt de ghee in een koekenpan en bak de hamburgers hierin.

11. Leg de sneetjes brood op vier borden en verdeel de tomaat en de komkommer erover.

12. Leg de hamburger erop en strooi er wat kiemgroenten over.

Ik hoop dat je dit recept gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Vegetarische hamburger van pompoen en shiitake

Lili Genee

Dit recept is van Lili Genee. Lili Genee, getrouwd met Wilfred, is bekend van de boeken Vullen of voeden en Wedden dat het lekker is! Ze zet zich samen met haar man en het team van Vullen of Voeden in om sportkantines en scholen bewuste keuzes te laten maken.

Vullen of Voeden

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker S. | 13 november 2017

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker R. | 12 november 2017

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker | 11 november 2017

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >