background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Paprikaspread met buffelmozzarella

  • Tijd:  min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.

Jadis van de The Lemon Kitchen is voor ons weer de keuken ingedoken om een nieuwe groentespread uit te werken. Deze keer heeft ze gekozen voor de gouden combi: geroosterde paprika en buffelmozzarella. Op deze manier kom je nog gemakkelijker aan je dagelijkse portie groente!

Jadis Schreuder
  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: min
  • Lunchgerecht
  • 2 p.
Paprikaspread met buffelmozzarella

Ingrediënten

Paprikaspread met buffelmozzarella

  • 2 gele paprika's of 2 puntpaprika's
  • 1,5 theelepel Herbamare kruidenzout
  • 100 gram buffelmozzarella of burrata
  • 3 salieblaadjes
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • ½ biologische citroen (zest)
  • Extra: 2 zuurdesem boterhammen
  • Optioneel: verse tuinkers of cress

Hoe maak je een paprikaspread en buffelmozzarella?

1.Verwarm de oven voor op 180 graden grill & hetelucht

2.Was de paprika's en leg ze in hun geheel in een ovenschaal. Druppel er olijfolie overheen en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven. De paprika's verkleuren licht.

3.Haal de schaal uit de oven en trek de steel, met zaadjes, uit de paprika. Zet de paprika's op de kop zodat het vocht en de rest van de zaadjes eruit kan lopen. Laat de paprika afkoelen.

4.Zijn er stukken op de paprika waar het schil zwart is geworden? Snijd die stukken dan weg. Snijd daarnaast de salieblaadjes fijn.

5.Doe de paprika's met de (uitgelekte) buffelmozzarella, Herbamare kruidenzout, zeste van een halve citroen en de fijngesneden salieblaadjes in een kom.

6.Mix het kort tot je een grove spread hebt gekregen. Proef en breng indien nodig op smaak met peper, Herbamare kruidenzout en citroensap.

7. Rooster de zuurdesem boterhammen. Beleg ze met de geroosterde paprikaspread en top af met tuinkers of verse cress.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Jadis heeft het kookboek: The Lemon Kitchen Kookboek uitgebracht. Een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >