background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Caesar salade van The Lemon Kitchen met extra groente

  • Tijd:  min
  • Lunch

Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijke twist aan de klassieke caesar salade gegeven met dit recept. De extra groente zorgt ervoor dat je een heerlijke maaltijdsalade hebt. En de zelfgemaakte caesar dressig maakt het gerecht extra smaakvol. Ben je geen ansjovis-fan? Geen probleem, het gerecht is ook erg lekker zonder ansjovis!

Jadis Schreuder
  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: min
  • Lunch
Caesar salade

Ingrediënten

Caesar salade met extra groente

  • 300 gram vastkokende aardappeltjes
  • 400 gram kipfilet 
  • 1 sjalot of rode ui
  • 250 gram haricot verts of groene boontjes
  • 2 maiskolven
  • 4 kroppen little gem sla
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • verse tuinkers
  • 200 gram ciabatta of stokbrood
  • 12 stuks ansjovis in olijfolie
  • 100 gram Parmazaanse kaas
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout

Zelfgemaakte ceasar dressing

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • ½ biologische citroen
  • 1 kleine knoflookteen
  • 1 ansjovis
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je een caesar salade?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.Pak een ovenschaal en doe daarin de aardappeltjes. Besprenkel ze met een paar druppels olijfolie, het sap van 1 citroen en 1 eetlepel Herbamare kruidenzout. Meng alles door elkaar.

3. Leg de maiskolven naast de aardappeltjes in de ovenschaal en rooster dit alles in 15-18 minuten goudbruin. Snijd de zijkanten van de gegrilde mais eraf.

4.Kook in lichtgezouten water de haricots vert of groene boontjes beetgaar.

5.Bak ondertussen de kipfilet in een beetje olijfolie goudbruin. Wanneer de kipfilet gaar is even laten rusten en vervolgens in dunne plakken snijden.

6.Kook de eieren in 7 minuten halfzacht. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren en halveer ze.

7.Snij de sjalot/rode ui in zo dun mogelijke ringen.

8.Snijd de ciabatta in plakken van 1cm bij 1 cm en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin.

9.Snijd tot slot de little gem sla in grove stukken.

10.Maak de ceasar dressing door met een vijzel of mes 1 ansjovis heel fijn te snijden. Meng vervolgens de ansjovis met 5 eetlepels mayonaise, sap van een halve citroen, 1 fijngehakt knoflookteentje, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel worcestershire saus. Breng op smaak met zout en peper en gebruik tot slot de staafmixer om er een dressing van te maken.

11.Maak nu de borden mooi op. Bedek de bodem met wat little gem sla en leg er de haricots verts, gebakken aardappeltjes, mais, kipfilet en sjalotje op. Top af met verse tuinkers en de eieren. Giet naar smaak de ceasar saladedressing er overheen. Laat tot slot de ansjovis uitlekken en verdeel die over de salade samen met wat citroenzeste en Parmezaanse kaas.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

waarderingen

Schrijf een recensie

2

Bezoeker F. | 13 september 2021

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker K. | 9 september 2021

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Win een overnachting in de A.Vogel tuinen!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >